Videoproiectoare

Cod: Videoproiectoare

Gama larga de producatori: Benq, Epson, Acer, Hitachi, Asus, Optoma etc

Nu gasesti ce cauti?

Videoproiectorul este un echipament periferic de iesire care transmite in timp real informatia video, sub forma de imagini animate, de la un calculator sau o retea de calculatoare, la un ecran.

Videoproiectoarele imbina constructia aparatelor de proiectie clasice cu structura camerelor video, avand posibilitatea de a prelua si de a transmite informatia digitala sub forma de imagine animata.
Producatorii de videoproiectoare au dezvoltat doua tehnologii de transmitere a imaginilor: LCD (Liquid Crystal Display) si DLP (Digital Light Processing). Cele doua tehnologii se refera in fapt la structura mecanismului intern al proiectorului de compunere a imaginii. Fiecare dintre cele doua tehnologii prezinta avantaje si dezavantaje, de aceea se recomanda alegerea practica a unei tehnologii sau alteia in functie de modul de utilizare al videoproiectorului. Tehnologia LCD se recomanda in special pentru proiectii multimedia, cum ar fi prezentari power point sau video, business si educational. Avand o inalta rezolutie, aceasta tehnologie ofera o imagine clara si luminoasa comparativ cu cele din categoria DLP. Pe de alta parte, tehnologia DLP este indicata in aplicatii de tip home - cinema din cauza contrastului impresionant pe care il au imaginile proiectate.
Compania BenQ a fost primul producator de videoproiectoare care a aplicat tehnologie DLP, incorporand in proiector lampi cu tehnologia tip ImageCare. Astfel, BenQ a facut un mare pas inainte, dezvoltandu-si propria tehnologie numita SmartEco pentru o economisire a energiei electrice, fiind perfect adaptabila nevoilor de utilizare in salile de clasa ale secolului 21.

Data Tip Model Versiune Descriere Download
Nu s-au gasit rezultate