Tester pentru PoE IEEE802.3at/af

Cod: POE-TESTER

Testeaza in cel mai rapid si simplu mod, existenta curentului de alimentare de tip PoE in retelele de date
Testerul PoE Planet este un echipament de diagnosticare foarte usor de folosit de catre orice instalator sau administrator de retele de date si chiar de catre utilizatorii casnici, pentru a identifica in mod rapid existenta curentului de alimentare de tip PoE in retelele de date. Functia lui este de a detecta daca voltajul de tip IEEE 802.3af/at se transmite prin cablurile UTP si poate identifica tipul sursei de alimentare pentru a fi depanat.

Conecteaza si Testeaza
Pur si simplu conecteaza testerul PoE la sursa de alimentare sau la link-ul RJ 45 si LED-urile se vor aprinde in momentul in care voltajul curentului de alimentare de tip PoE este detectat pe cablul UTP. In acelasi timp va identifica daca tipul sursei de alimentare este mid-span sau end-span si daca este tip Ultra PoE (60 W pe 4 perechi). Totul in mai putin de 1 secunda.

 

 

 

Identifica Tipul de PoE (PSE Modes)
Testerul PoE Planet este prevazut cu 2 LED-uri pentru a identifica rapid tipul de PoE (PSE Modes). Un sistem de alimentare prin reteaua de date (PoE) este alcatuit dintr-un echipament ce injecteaza curent in retea (PSE) si un echipament care se alimenteaza din retea (PD). Exista doua moduri de injectare a curentului de tip PoE in retea: Modul A si Modul B. Echipamentul care injecteaza curent in retea poate sa faca parte din Modul A de tip switch end-span PoE sau poate sa faca parte din Modul B de tip injector mid-span PoE. Echipamentele care se alimenteaza cu PoE din reteaua de date sunt activate de catre echipamentele ce injecteaza curentul in retea (PSE). Exemple de astfel de echipamente: Camere video cu IP, Telefoanele VoIP, Acces Point-uri etc.

PoE PSE Modes UTP Power Pin Assignment PSE Devices
Mode A / End-span Pin 1,2,3,6 PoE Switch
Mode B / Mid-span Pin 4,5,7,8 PoE Single-port Injector
PoE Multi-port Injector Hub

 

 

 

 

Solutionarea problemelor in retelele PoE
Desi echipamentele care se alimenteaza PoE din retea doar in Modul A end-span sau doar in Modul B mid-span nu sunt acceptate de catre standardul IEEE 802.3af/at, mai exista echipamente care functioneaza doar in unul din cele doua moduri. Acest lucru va cauza, echipamentul care injecteaza curentul in retea si echipamentul care se alimenteaza din retea nu vor mai fi compatibile si solutia creata nu va functiona. De exemplu un switch cu PoE de tip end-span nu poate alimenta un acces point wireless de tip mid-span. Insa in majoritatea cazurilor, instalatorii nu pot sti cu siguranta care sunt echipamentele care se alimenteaza prin PoE aflate la celalalt capat al firului. Testerul PoE Planet va verifica daca pe cablul UTP exista curent de alimentare tip PoE si va identifica daca acesta este mid-span sau end-span. Asigurati-va intai ca in celalt capat al cablului aveti un echipament PoE si tot ceea ce va mai ramane de facut este sa verificati daca echipamentul pe care doriti sa il alimentati este compatibil cu cel care injecteaza PoE sau este defect.

Testerul PoE este un instrument util pentru instalarea echipamentelor care se alimenteaza prin PoE. Are un design ergonomic si functional si testeaza daca alimentarea de tip PoE IEEE 802.3af/at este furnizata echipamentelor de tip acces point, camere de supraveghere, telefoane VoIP sau orice alt echipament care se alimenteaza prin retea. Diagnosticul retelei tip PoE se face instant, testerul fiind echipament de to plug-and-play.

Testeaza rapid existenta alimentarii PoE prin priza RJ-45
Doua LED-uri indica tipurile de PSE (echipament sursa de alimentare)
   - End-span PoE switch
   - Mid-span PoE injector / injector hub
   - 4-pair, 60-watt ultra PoE injector
Conforme cu standardul PoE IEEE 802.3at/af
Dimensiunea compacta, design Plug and Play

 

Hardware Specifications
Interface 1 x RJ-45 TP connectors
–  PoE Power Input (PD)
LED indicators End-span / Pin 1236 (Green)
–  The PoE voltage is detected on pair 1,2,3,6
Mid-span / Pin 4578 (Orange)
–  The PoE voltage is detected on pair 4,5,7,8
Power input IEEE 802.3at/af compliant with voltage within 40~57V
Dimensions (W x D x H) 23 x 70.1 x 22 mm
Weight 20g
Cabling UTP: Cat. 5 UTP cable or above, 100m maximum
Environments
Temperature -10 ~ 60 degrees C (operating)
Humidity 5 ~ 95% (non-condensing)
Standards Compliance
Standard IEEE 802.3af Power over Ethernet
IEEE 802.3at Power over Ethernet Plus
Emission CE Compliance

 

Data Tip Model Versiune Descriere Download
12 iulie, 2013 Datasheet POE-TESTER v1.0
12 iulie, 2013 Ghid Scurt POE-TESTER v1.0